Okkels matchvinnare när Elfsborg vände underläge

Toppstriden är fortsatt het efter att både MFF och Elfsborg tog varsin trepoängare på måndagskvällen.

Malmö FF – BP 2-1

Malmö FF fortsatte guldjakten hemma på Elden när de tog emot BP, som befinner sig i tabellens andra ände, på måndagskvällen. Trots en avstängd kapten Jansson på läktaren visade de himmelsblå styrka tidigt då Sebastian Nanasi kunde slå in matchens första mål redan i den åttonde minuten. Bara tio minuter senare slog Oliver Berg en hörna som Derek Cornelius nådde högst på och därmed gick MFF upp i en tvåmålsledning. BP fick jobba i uppförsbacke därefter och trots ett riktigt farligt läge att reducera gick man till halvtidsvila med resultatet 2-0. I andra halvleken kom kvitteringen från gästerna genom Oscar Pettersson men längre än så nådde man inte. Istället behåller MFF serieledningen medan BP blir kvar på kvalplats mot Superettan.

IF Elfsborg – Varbergs BoIS 2-1

Även måndagens andra match var ett möte mellan två lag i olika ändar av tabellen. Tabelljumbon Varberg gick dock ut och ställde Elfsborg med ett fint inledande spel och ett ledningsmål i den 19:e minuten. Det var Dion Krasniqi som öppnade målskyttet. Men Elfsborg lyckades ta allt mer kontroll över spelet och blev så småningom tonsättande. Med det kom också två mål, båda av formstarka Jeppe Okkels, och det gulklädda hemmalaget kunde gå till halvtidsvila med en 2-1-ledning. Fler mål än så blev det inte och andra halvlek slutade därmed mållöst. Vinsten betyder att Elfsborg hakar på Malmö i toppen, en poäng bakom serieledarna och en poäng framför tabelltrean Häcken.