Nyheter

Chevron
Oktober månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

Oktober månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

Varje månad skänker elitfotbollens huvudpartner Unibet 10 000 kronor till vardera vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. I oktober går pengarna till följande engagemang.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre blev Månadens tränare i Allsvenskan i oktober. Han väljer att skänka pengarna till klubbens hållbarhetsarbete “IFK Göteborg i Samhället”.

– Det görs ett fantastiska jobb runt om i Göteborg för att på olika sätt sätta barn och unga i rörelse, och för att skapa gemenskap och trygghet. Det vill jag vara med och stötta. Jag vill också rikta ett tack för det stöd som vi får tillbaka. När man ser många av de vi träffar i “IFK Göteborg i Samhället” på våra hemmamatcher, värmer det lite extra, säger Stahre.

eriksson-ms-21

Mjällbys finske målvakt Carljohan Eriksson, som var nära att slå alla tiders rekord i att hålla nollan i Allsvenskan, belönades med utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan i oktober. Han skänker sina vinstpengar till Mjällby AIF Allstar.

– Tillsammans med Sölvesborg driver Mjällby AIF samhällsinsatser inom varumärket Utanför Rektangeln. Ett av projekten som startade under 2021 är ”Mjällby AIF Allstar”. Ett nytt fotbollslag i föreningen regi där personer med funktionsvariaton är välkomna. Jag har själv fått äran att delta på ett par träningar och ser vilken glädje, gemenskap och tillhörighet projektet ger så många människor. Pengarna kommer göra att dessa spelare får ännu bättre förutsättningar i framtiden, framför allt nu när de skall börja spela matcher, menar Carljohan Eriksson.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens Spelare och Tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Tidigare vinnare i Allsvenskan 2021:
Månandes tränare:
April: Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf, Djurgårdens IF
Maj: Henrik Rydström, Kalmar FF
Juli: Per-Mathias Högmo, BK Häcken
Augusti: Bartosz Grzelak, AIK
September: Henrik Rydström, Kalmar FF
Oktober: Mikael Stahre, IFK Göteborg

Månadens spelare:
April: Aslak Fonn Witry, Djurgårdens IF
Maj: Victor Edvardsen, Degerfors IF
Juli: Magnus Eriksson, Djurgårdens IF
Augusti: Alexander Milosevic, AIK
September: Hjalmar Ekdal, Djurgårdens IF
Oktober: Carljohan Eriksson, Mjällby AIF