Nyheter

Chevron
Olsson lämnar AIK – säljs till Krasnodar

Olsson lämnar AIK – säljs till Krasnodar

AIK går in i den nya säsongen utan årets mittfältare i Allsvenskan 2018; Kristoffer Olsson säljs till ryska FC Krasnodar.
– Jag har haft två fantastiska år i AIK och har utvecklats väldigt mycket under denna tid, både som fotbollsspelare och som människa, säger Olsson.

Kristoffer Olsson utsågs till årets mittfältare på Allsvenskans Stora Pris efter att han varit med om att leda AIK till SM-guld 2018. Nu är det klart att 23-åringen säljs till ryska högstaligalaget FC Krasnodar efter två säsonger i Gnaget.

– Verksamheten på Karlberg har genererat i att AIK har köpt, utvecklat och nu sålt Kristoffer Olsson. “Koffe” har gett oss sportslig framgång och nu också ekonomiska medel att fortsätta utveckla klubben med. Vi önskar honom all lycka och välkommen åter i framtiden, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens webbsida.

AIK meddelar att affären för Olsson, som gjorde sju mål och elva assist på 58 seriematcher för Gnaget och togs ut i svenska landslaget under 2018, inbringar mellan 20-40 miljoner kronor netto till klubben.

– Jag har haft två fantastiska år i AIK och har utvecklats väldigt mycket under denna tid, både som fotbollsspelare och som människa. Att även få vara med och vinna SM-guld gör att det inte kan bli bättre, säger Olsson.

– Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK. All kärlek som jag fått från klubben, allt från supportrar hemma på Friends Arena, till alla spelare och ledare på Karlberg. Stort tack, avslutar Kristoffer Olsson.

Foto: bildbyrån