Nyheter

Chevron
Östersund värvar dubbelt från England

Östersund värvar dubbelt från England

Thomas Isherwood och Charlie Colkett har skrivit kontrakt med jämtarna. Båda ansluter så att de hinner åka med till klubbens träningsläger i Marbella på den spanska solkusten.

Den juniorlandslags-meriterade försvararen Thomas Isherwood har de senaste säsongerna tillhört engelska Bradford. Han lämnade Brommapojkarna 2015 för spel i Bayern München, men lyckades aldrig ta en plats. Nu ansluter han till Östersunds FK och är glad att han fått möjligheten i en allsvensk klubb.

– Östersund är en familjeklubb som kan ta hand om mig både på och utanför planen. Jag tänker på min fotbollsutvecklingen och jag tror att jag kan utvecklas som bäst i Östersund, säger han till klubbens hemsida.

Ian Burchnall, tränare ser framemot att börja jobba med sitt nyförvärv.

– En ung svensk spelare som har värvades till en storklubb som ung. Nu behöver han nya utmaningar och jag tror att han valde oss för att han tror att han kan utveckla sig hos oss. Med Thomas i truppen har ÖFK nu en stabil backuppsä,ttning och han tillför en hel del erfarenhet till hela truppen, säger Burchnall.

Förutom Isherwood har den ett år äldre, 22-årige Charlie Colkett, hämtas in från Chelsea.

– Att vi nu lyckas få hit Charlie betyder otroligt mycket för oss. Det är en ung lovande spelare som väljer att spela hos oss och det känns otroligt bra, säger Burchnall till klubbens hemsida.

Det är David Webb, ÖFK:s tekniska direktör, som förhandlat om mittfältaren med Chelsea.

– Jag har känt honom sedan han var 16 år, en ung kille som är otroligt teknisk och kreativ. Vi har jagat honom länge och nu har han äntligen skrivit på för oss, säger Webb till hemsidan.

De senaste åren har Colkett tillhört Chelsea, men varit utlånad till bland annat Bristol Rovers och Vitesse.

Både Isherwood och Colkett kommer följa med Östersund till Spanien för träningsläger i helgen.

Foto: Bildbyrån