Överlägset DIF körde över ÖFK

Storsegrar för Mjällby och Djurgården, uddamålsseger för IFK Norrköping och ett kryss på Hisingen. Så sammanfattar vi söndagens allsvenska fotboll.

Östersunds FK – Djurgården 0-3
Det tog bara 13 minuter innan Jacob Une Larsson satte ledningsmålet på Jämtkraft Arena. Efter en halvtimme pangade Edward Chilufya in 2-0 i det första krysset och innan paus kom trean från Kalle Holmberg.

Segern innebär att Djurgården just nu är ensamma i toppen av tabellen med sin 44 poäng. ÖFK är fortsatt sist i Allsvenskan.

Mjällby AIF – IF Elfsborg 4-0
Sam Johnson satte sitt första mål i Mjällbytröjan när han gav hemmalaget ledningen på Strandvallen. I den andra halvleken blev det islossning för MAIF. Jacob Bergström satte 2-0 direkt, Joel Nilsson pangade in 3-0 i den 78:e minuten och Kadir Hodzic satte fyran från straffpunkten efter att Tim Rönning i Elfsborgsmålet blivit utvisad.

IFK Norrköping – Varbergs BoIS 2-1
Publiken hade knappt hittat sina platser innan hemmalaget hade hittat nätet i Norrköping. Samel Adegbenro satte bollen efter 25 sekunder när han slog bollen i mål via ett försvarsben.

Varberg kom tillbaka och kvitterade genom Victor Karlsson efter 25 minuter. Karlsson mötte ett inlägg med pannan och skarvade in kvitteringen. Segern hamnade dock hos hemmalaget. Lagkapten Linus Wahlqvist petade in segermålet från nära håll efter en timmes spel.

BK Häcken – Hammarby 1-1
På Hisingen tog gästerna ledningen efter en halvtimmes spel. Fjolusonsköt via ett Häckenben och hittade maskorna bakom Peter Abrahamsson i Häckenmålet. På tilläggstid i den första halvleken löpte Alexander Jeremejeff i djupled, fick en passning serverad och placerade in kvitteringen på en måltjuvs manér.

Matchen slutade 1-1 och lagen fick nöja sig med en poäng vardera.