Pangstart bäddade för AIK-seger

Henok Goitom debuterade som huvudtränare i AIK och fick se sitt lag göra tre mål i den första halvleken mot Norrköping. Samtidigt vann Helsingborg bottenmötet i Sundsvall.

Mjällby AIF – Malmö FF 1-1
Strandvallen bjöd in med sol och värme när Malmö FF gästade. Lika gästvänliga var inte hemmalaget som i den andra halvleken inledde målskyttet. Viktor Gustafsson höll sig framme efter en fin prestation av Jakob Bergström och skallade in 1-0. Gästerna kom dock snabbt tillbaka och Veljko Birmancevic kvitterade.

Resultatet stod sig matchen ut och lagen fick dela på poängen.

IFK Värnamo – IF Elfsborg 1-1
Marcus Antonssons fina form håller i sig. Mot Elfsborg behövde skytteligatvåan bara två minuter innan han retfullt elegant lyfte in 1-0. Men Elfsborg kom tillbaka och i den andra halvleken kvitterade Per Frick.

IFK Norrköping – AIK 2-4
Ny tränare på bänken och Henok Goitom kunde inte fått en bättre start. Yasin Ayari satte 1-0 till Gnaget efter en kvart. Nicolas Stefanelli ökade på efter 36 och bara två minuter senare gjorde Nabil Bahoui 3-0. Vincent Thill fick syna det röda kortet innan paus, men trots spel med en man mer såg det länge ut som att Peking inte kunde närma sig AIK. Men med drygt fem minuter kvar reducerade Arnor Sigurdsson och på tilläggstid kom 2-3 från Maic Sema. När Peking sedan tryckte på för en kvittering och fick en hörna följde målvakten Oscar Jansson med upp. Men AIK rensade undan och Mikael Lustig serverade Erick Otieno som fick öppen gata mot ett tomt mål och rullade in 4-2.

GIF Sundsvall – Helsingborgs IF 1-2
I bottenstriden tog HIF en viktig seger i jakten på nytt kontrakt. Benjamin Acquah satte elegant 1-0 till gästerna efter en dryg halvtimme. Arian Kabashi satte tvåan med 20 minuter kvar. I den 83:e minuten reducerade hemmalagets Ronaldo Damus och gav Giffarna hopp om poäng. Men HIF höll undan och kliver upp på kvalplats.