Pangstart när Bajen vann inför storpublik

Hammarby gjorde tre mål i den första halvleken och hade inga problem att besegra Varberg. Samtidigt kryssade Norrköping och Mjällby.

IFK Norrköping – Mjällby AIF 2-2
Christoffer Nymans fina målform håller i sig. För tredje matchen i rad hittade anfallaren nätet i Allsvenskan. Mot Mjällby tog det bara en kvart innan han gav hemmalaget ledningen. Arnor Traustasson följde upp med 2-0 efter en timmes spel. Silas Nwankwo reducerade med kvarten kvar, men Mjällby såg ut att få åka hem tomhänta. När klockan tickade upp mot 90 fixade dock Carlos Moros Gracia poängen för de gulsvarta.

Hammarby – Varbergs BoIS 5-1
Bajen rivstartade inför de dryga 27.000 åskådarna på Tele2 Arena.Nahir Besara satte 1-0 efter tio minuter. Joel Nilsson satte sitt första allsvenska mål för klubben efter 20. Och innan paus pangade Darijan Bojanic till från distans och satte trean. Bojanic tog sedan vara på en retur i inledningen av den andra halvleken och gjorde 4-0. Oliver Alfonsi reducerade efter en timme, men Varberg var aldrig nära poäng under måndagskvällen. Jeppe Andersen fick äran att fastställa slutresultatet till 5-1 på tilläggstid.