Nyheter

Chevron
Paulinho historisk Månadens spelare i Allsvenskan

Paulinho historisk Månadens spelare i Allsvenskan

BK Häckens brasse Paulinho vinner Månadens spelare i Allsvenskan i oktober. Paulinho blir därmed den förste spelaren att vinna utmärkelsen två gånger.
– Jag är väldigt glad för det här. Det är ett viktigt pris och det är speciellt för min karriär att få vinna det här för andra gången, säger Paulinho till Allsvenskan.

Paulinho vann också utmärkelsen i september i år och har även varit nominerad till priset vid ett flertal gånger under säsongen. Nu kröner han en fin säsong där han också har chansen att vinna den totala skytteligan i Allsvenskan med att bli Månadens spelare för andra gången.

Under oktober månad svarade Paulinho för fyra mål och satte med det nytt klubbrekord för antalet mål i elitfotbollen för BK Häcken med 86 mål totalt.

– Jag vill göra fler mål idag. Än är säsongen inte över. Det är viktigt för mig att vinna skytteligan. Jag försöker alltid göra mitt bästa för att göra fler mål, säger Paulinho.

Inför den sista omgången så har Paulinho gjort 20 mål i Allsvenskan 2018 och brassen är också nominerad till Årets anfallare och Årets Mest Värdefulle Spelare på Allsvenskans Stora Pris.

Utöver äran så får vinnaren 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till den spelare i Allsvenskan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptenerStefan Lundin (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (TV4 / C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores sändningar från Allsvenskan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Vinnare 2018: 
April: Jiloan Hamad, Hammarby
Maj: Pa Dibba, Hammarby
Juli: Saman Ghoddos, Östersunds FK
Augusti: Paulinho, BK Häcken
September: Henok Goitom, AIK
Oktober: Paulinho, BK Häcken