Nyheter

Chevron
Paulos Abraham till AIK

Paulos Abraham till AIK

Den 17-åriga anfallaren lämnar BP och ansluter direkt till AIK. Kontraktet är skrivet till och med den 31 december 2023.

Paulus Abraham tävlingsdebuterade för BP så sent som i februari då han spelade från start i lagets möte med GIF Sundsvall i Svenska Cupen. Det tog bara 13 minuter innan han hamnade i målprotokollet. Han spelade också i de två andra gruppspelsmatcherna i gruppspelet av Cupen 2020.

17-årige Abraham gjorde förra året 57 mål på 54 U-matcher i BP och har fem Pojklandskamper på sitt CV. Nu är han klar för AIK och det är han glad för.

– Jag är glad och stolt över att få komma till AIK. Det är en stor klubb, extra stor för mig från den blåa linjen. Jag har följt AIK sedan jag var liten och det är en ära att få spela för samma klubb som min förebild Robin Quaison. Jag ser fram emot att få spela i Allsvenskan med AIK, säger Paulos Abraham till AIK:s hemsida.

AIK Fotbolls sportchef, Björn Wesström, är också glad efter att kontraktet är skrivet.

– Vi är stolta över att Paulos valt AIK nu när han ska ta nästa steg i sin utveckling. Hans egenskaper, personlighet och bakgrund är det som vi sökt efter, för att bygga på med potentiell offensiv spets i befintlig spelartrupp. Stockholm och Husby har fått ytterligare en representant i AIK:s a-lag och AIK har fått ytterligare en spelare med mycket hög potential. BP har gjort ett strålande arbete med att fostra och utbilda Paulos och nu ser vi i AIK fram emot att få arbeta vidare tillsammans med honom för att han ska nå både våra och sina fotbollsdrömmar, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån