Peking och Degerfors vinnare i omstarten

Lucas Lima och Victor Edvardsen blev segerskyttar när Allsvenskan drog igång igen.

IFK Norrköping – Malmö FF 3-2
Den första halvleken blev en riktig smällkaramell med fyra mål. Carl Björk gav hemmalaget ledningen, men Antonio Colak kvitterade bara minuten efter.

Sedan satte Ari Skulason ett fint mål från distans, men återigen replikerade Colak på momangen. 2-2 i paus och en härlig allsvensk halvlek.

Den andra halvleken var inte lika målrik, men med sju minuter kom avgörandet. En lång boll i offensiv riktning från IFK Norrköping nickades in i banan av Linus Wahlqvist. Där mötte Lucas Lima bollen med ett tillslag och satte sitt första mål i Allsvenskan och det avgörande målet i omstarten.

Degerfors IF – Östersunds FK 3-1
Hemmalaget bjöd gästerna på ett fint läge efter en halvtimma och det var ÖFK inte sena med att utnyttja. Francis Jno-Baptiste var sist på bollen och satte ledningsmålet.

Direkt i starten av den andra halvleken nickade Adam Carlen in kvitteringen för Degerfors till hemmapublikens stora jubel.

Och med 20 minuter kvar kom ledningsmålet för hemmalaget. Målkungen Victor Edvardsen tåade in 2-1 efter ett fint anfall på vänsterkanten.

Villiam Dahlström satte sedan spiken i kistan med sitt 3-1-mål i den 90:e minuten.