Nyheter

Chevron
Peking och Kalmar söndagsvinnare

Peking och Kalmar söndagsvinnare

Peking vann i Sundsvall och Häcken kryssade i Varberg under söndagseftermiddagen. Senare på kvällen vann Kalmar FF säkert samtidigt som AIK och Sirius delade på poängen.

GIF Sundsvall – IFK Norrköping 1-3
Peking hittade tillbaka till vinnarspåret när man besegrade GIF Sundsvall på bortaplan. Christoffer Nyman gjorde två av målen och Jacob Ortmark satte ett när poängen hamnade i Norrköping. En tung fölust för hemmalaget som, efter Degerfors seger igår, har tio poäng upp till kvalplats med sex omgångar kvar. 

Varbergs BoIS – BK Häcken 1-1
Djurgårdens förlust igår öppnade upp för BK Häcken att återta serieledningen. Men efter att Filip Bohman gett Varberg ledningen och Ibrahim Sadiq kvitterat för Getingarna fick de gulsvarta från Hisingen nöja sig med en pinne. Det innebär att Djurgården fortsatt toppar tabellen, på samma poäng som göteborgarna.

Kalmar FF – Helsingborgs IF 2-0
Simon SKrabb gjorde dubbla mål när KFF vann hemma på Guldfågeln Arena. De tre poängen gör att laget är femma i tabellen och verkligen är med i kampen om topplaceringar. Upp till trean Hammarby är det nu bara två poäng. Tyngre går det för Helsingborg som i och med förlusten har fyra poäng upp till kvalplats och åtta till säker mark.

IK Sirius – AIK 1-1
I Uppsala delade Sirius och AIK på poängen. Tim Björkström gav hemmalaget ledningen innan Sotirios Papagiannopolous kvitterades för Gnaget.

FOTO: Bildbyrån