Nyheter

Chevron
Pimenta: ”Vi tror på det vi gör”

Pimenta: ”Vi tror på det vi gör”

IF Brommapojkarnas tränare Luis Pimenta är nöjd över att laget tagit steg framåt under våren. Samtidigt finns mycket kvar att jobba på.
– Efter uppehållet måste vi verkligen fokusera på att skapa chanser i sista tredjedelen av planen, säger han.

Nykomlingen IF Brommapojkarna började hitta fotfästet i Allsvenskan efter en tuff inledning på säsongen. Efter elva omgångar ligger man på 14:e plats med tio inspelade poäng, varav de flesta kom under andra halvan av vårsäsongen.

– Vi gjorde bättre och bättre insatser ju längre våren led, och tog sju poäng på de fem sista matcherna. Men det viktigaste är att insatserna var bra och vi känner att det vi jobbat på visar sig på planen, säger lagets tränare Luis Pimenta, ny för säsongen, till BP Media.

– Vi har jobbat mycket med defensiven, vilket förstås behövdes. Vår statistik blir bättre och vi känner oss bekvämare både i vår höga press och när vi försvarar lägre ned i banan.

Samtidigt som man lagt fokus på försvaret har offensiven fått lida. Även om man tagit tre segrar är man det lag som gjort minst antal mål, åtta stycken. Portugisen Pimenta menar att offensiven kommer att prioriteras när Allsvenskan går in i sin andra fas i juli.

– Efter uppehållet måste vi verkligen fokusera på sista tredjedelen av planen; att skapa chanser och vårt sätt att komma till avslutslägen. Om vi tar steg framåt på den fronten så kan vi göra fler mål, något som vi verkligen behöver göra.

Med många nya spelare i laget, varav de flesta inte har någon tidigare erfarenhet av spel i högsta svenska serien, och en ny tränare, har BP fått bygga om från grunden i år. Även om man fallit igenom i ett par matcher tycker Pimenta att det finns tydliga positiva aspekter att ta med sig.

– Vår sämsta insats var Sundsvall borta (förlust 3-0), och vår bästa insats var mot Kalmar hemma (vinst 2-1