Nyheter

Chevron
Pittas tvåmålsskytt när AIK derbyvann

Pittas tvåmålsskytt när AIK derbyvann

Ioannis Pittas stod för båda målen när AIK besegrade Djurgården. Samtidigt kunde IFK Göteborg avgöra sent borta mot Mjällby AIF.

AIK – Djurgården: 2–0
Stockholmsderby stod på agendan under söndagen när AIK tog emot Djurgården hemma på Friends Arena. Efter en mållös första halvlek var det hemmalaget och Ioannis Pittas som satte dit matchens första mål i den 52:a minuten. Gästerna jagade på efter ett kvitteringsmål – men istället kontrade Ioannis Pittas in hans och AIK:s andra för dagen i den 90:e minuten.

Mjällby AIF – IFK Göteborg: 0–1
På Strandvallen var det mötet mellan Mjällby AIF och IFK Göteborg som gällde. Där stod matchen länge och väl i ett mållöst läge. Men mot slutet av matchen, i den 84:e minuten för att vara mer exakt, klev Thomas Santos fram. Efter inspel av Oscar Wendt sköt han in det som gav IFK Göteborg tre poäng.

Kalmar FF – BK Häcken: 1–0
Kalmar FF besegrade IF Elfsborg i den förra omgången – och på söndagen vann man på nytt mot ett topplag. Hemma på Guldfågeln Arena besegrade laget BK Häcken efter att Deniz Hümmet prickskjutit in matchens enda mål redan i den tionde minuten.

Varbergs BoIS – Hammarby: 0–1
På Påskbergsvallen ställdes Varbergs BoIS mot Hammarby. Det var ett möte som förblev mållöst hela vägen fram till den 80:e minuten. Då nickade Jusef Erabi in ledningsmålet för gästande Hammarby. Ett mål som också blev matchvinnande – och tre poäng in på kontot för Hammarby.

Se alla höjdpunkter på Fotboll Play.

Foto: Bildbyrån