Nyheter

Chevron
Potter lämnar Östersund för Swansea City

Potter lämnar Östersund för Swansea City

Östersunds FK:s tränare Graham Potter lämnar klubben för Championship-laget Swansea City. Även assisterande tränaren Billy Reid och scouten Kyle Macaulay följer med till Storbritannien.
– Klubben vill lyckönska alla tre då de tar sig an nya utmaningar, säger ordföranden Daniel Kindberg.

Efter en tids rykten blev det under måndagen klart att Graham Potter lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Östersunds FK och tar över som manager i Swansea City, nyligen nedflyttade till engelska andraligan The Championship.

Potter, som kom till Östersunds FK 2011 då klubben låg i division 2, tar med sig assisterande tränaren Billy Reid och scouten Kyle Macauley till Swansea.

– Klubben vill lyckönska alla tre då de tar sig an nya utmaningar. Eftersom jag känt till hur Swansea jobbar mer än tio år tillbaka i tiden så kände jag att det är ett sådant projekt som är ämnat för Graham. Jag förstod att han ville ta utmaningen, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till klubbens webbsida.

Potter nådde oanade höjder med Östersunds FK, vilka kulminerade med segern i Svenska Cupen förra året och avancemanget ända till sextondelsfinal i Europa League där engelska storklubben Arsenal blev för svåra i ett dubbelmöte tidigare i vinter.

Östersund meddelar på sin webbsida att arbetet med att hitta ett nytt tränarteam är inlett.