Nyheter

Chevron
Prodell lämnar Elfsborg efter fem säsonger

Prodell lämnar Elfsborg efter fem säsonger

Viktor Prodell och IF Elfsborg går skilda vägar i vinter. Fem år på Borås Arena blev det för anfallaren.
– Det finns självklart väldigt många minnen som man kommer att ta med sig, säger Prodell.

IF Elfsborg har redan tappat Emir Bajrami som valt att avsluta spelarkarriären. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i klubben för anfallaren Viktor Prodell, som gjorde fyra mål på sex starter och 17 inhopp i år.

– Känslan är väl att man både känner sig lite vemodig då man lämnar sina lagkamrater och denna fina föreningen, men också känner en hunger för det som komma skall, säger Prodell till elfsborg.se.

Den nu 30-årige Prodell slog igenom i Åtvidabergs FF på elitnivå och flyttade utomlands till belgiska KV Mechelen 2013. Ett år senare återvände han till svensk fotboll och Elfsborg, där han omgående var med om att vinna Svenska Cupen.

– Det finns självklart väldigt många minnen som man kommer att ta med sig från sin tid i Elfsborg, men självklart var cupguldet 2014 speciellt. Som fotbollsspelare vill man vinna titlar och att man fick vinna cupen var en underbar känsla.

– Jag kommer aldrig heller aldrig glömma Klas Ingesson, en fantastisk människa som jag hade äran att få jobba med, säger Viktor Prodell.