Nyheter

Chevron
Rakip återvänder till Malmö

Rakip återvänder till Malmö

Malmö FF har värvat tillbaka mittfältaren Erdal Rakip från portugisiska Benfica.
– Jag har saknat allihop. Supportrarna, spelarna och alla som jobbar här, säger Rakip.

Erdal Rakip var med om att vinna fyra SM-guld med Malmö FF innan han lämnade klubben för portugisiska storklubben Benfica för ett år sedan. Efter en låneperiod utan matcher i Crystal Palace under våren 2018 och en tung höst i Portugal värvar MFF nu tillbaka 22-åringen.

– Jag ville ha speltid och kände att det var rätt att komma hem till Sverige för att börja om. Malmö öppnade dörrarna och det gick inte att tacka nej. Det var ingen tvekan, säger Rakip till mff.se.

– Jag har saknat allihop. Supportrarna, spelarna och alla som jobbar här. Man känner sig aldrig utanför. Alla tar hand om varandra. Det är fantastiskt kul att vara tillbaka, säger Erdal Rakip.

Rakip stod för åtta mål, varav flera var matchavgörande, när MFF vann sitt senaste SM-guld 2017. Sportchefen Daniel Andersson är glad över att kunna välkomna mittfältaren tillbaka till sin moderklubb.

– Erdal Rakip är en egen produkt som har varit med oss under framgångsperioden som lett fram till där vi är nu. Han var en av våra bästa spelare när han lämnade oss och det känns jättebra att han är hemma igen, säger Andersson.

Erdal Rakips kontrakt med Malmö FF sträcker sig till och med säsongen 2022.

Foto: bildbyrån