Ramstarkt Djurgården cupvinnare 2018

Djurgården vann finalen i Svenska Cupen mot Malmö FF med 3-0 på Kristi Himmelsfärdsdagen. Jacob Une Larsson, Kerim Mrabti och Jonathan Ring gjorde målen för segrarna, som inte släppte in ett enda mål under turneringens gång.

Solen gassade över Stockholm när Djurgården och Malmö FF möttes i final av Svenska Cupen på Tele2 Arena under torsdagen. Starkast sken den på Djurgården, som avslutade en imponerande insats i cupspelet med en ny hållen nolla och en 3-0-seger mot de regerande svenska mästarna.

Djurgården var starka i huvudspelet matchen igenom, både i offensivt och defensivt straffområde. Framåt nickade Jacob Une Larsson rakt på Johan Dahlin efter hörna i tionde minuten, och några minuter senare fick Dahlin sträcka ut ordentligt när Haris Radetinac testade med avslut med huvudet.

På den efterföljande hörnan skulle 1-0-målet komma. Jesper Karlström stod för den känsliga leveransen, och på bortre stolpen dök Une Larsson upp och slog in ledningsmålet på volley.

Une Larsson, för dagen vänsterback i Djurgården, hade ett tredje avslutsläge i den 36:e minuten, men när han återigen sköt på volley efter en hörna gick avslutet över ribban.

Malmö hade sedan sin första och enda riktigt vassa målchans i matchen i slutet av halvleken, men Carlos Strandberg kunde inte få till avslutet i öppet läge efter att Andreas Isaksson räddat Markus Rosenbergs oväntade distansskott.

Direkt i inledningen av den andra halvleken fördubblade Djurgården sin ledning. Felix Beijmo slog ett precist lågt inlägg med högern som Kerim Mrabti, som precis återvänt från skada, kunde slå in i nät från nära håll fram till 2-0.

Djurgården gick igenom hela cupspelet utan insläppt mål, och MFF kom inte närmare en reducering än när Fouad Bachirou testade ett skruvat avslut från distans i den 63:e minuten. Den gången smet bollen strax över bortre krysset.

Istället för en reducering drev Fredrik Ulvestad upp en farlig kontring för Djurgården i den 81:a minuten och serverade Jonathan Ring till ett friläge – ensam med Johan Dahlin i Malmö-målet satte yttern 3-0 med ett distinkt skott.
[bildeserie id=”1″/]

Malmö kunde inte resa sig och får fortsätta vänta på första cupguldet sedan 1989. För Djurgårdens del innebär segern att man i stor stil tagit sin första titel sedan 2005.

– Det känns fantastiskt. Vi har ett otroligt stöd rakt igenom under matchen som lyfter oss. I slutändan förtjänade vi den här vinsten, absolut, säger 2-0-skytten Mrabti i TV12 efter slutsignalen.

Cupsegern innebär dessutom att Djurgården går in i sommarens Europa League-kval i andra omgången istället för den första. Läs mer om konsekvenserna för Europaspelet här.