Regerande cupmästaren Malmö FF inledde med seger

Malmö FF, regerande mästare i Svenska Cupen, inledde årets upplaga med att hemmavinna mot Skövde AIK med 2–0.

På Malmö IP fick Malmö FF en flygande start i mötet med Superettan-laget Skövde AIK. Redan i den elfte minuten hittade Sebastian Nanasi fram till Isaac Kiese Thelin i straffområdet, och därifrån gjorde den senare inga misstag. Sebastian Nanasi skrev dessutom in sig själv i målprotokollet när han några minuter senare satte dit 2–0 – som också blev slutresultatet.

Med samma siffror bortabesegrade Degerfors IF division 2-laget IFK Luleå. Efter en mållös första halvlek satte man dit två snabba mål under inledningen av den andra halvleken. Målskyttar blev Oscar Wallin och Damjan Pavlovic.

I Blekinge tog allsvenska Mjällby AIF emot Dalkurd FF, som 2023 spelar i division 1 efter fjolårets uttåg från Superettan. Där stod det länge 0–0 – innan Alexander Johansson frälste sitt Mjällby med ett segermål från straffpunkten med tio minuter kvar att spela.

I samma grupp kunde även allsvenska IK Sirius gå segrande ur sin batalj. Laget från Uppsala vann stort borta mot division 1-laget Oskarshamns AIK. Hemmalaget kunde ta ledningen via Edvin Crona, men med fyra raka mål kunde gästande Sirius gå segrande ur det mötet. Målskyttar i tur och ordning blev Edi Sylisufaj, Patrick Nwadike, Melker Heier och Emil Özkan.

För Kalmar FF blev det en desto jämnare historia hemma mot Superettan-laget Trelleborgs FF. Johan Karlsson inledde målskyttet innan Mohammed Saeid kvitterade. Simon Skrabb och Mileta Rajovic såg till att Kalmar kunde gå upp i en tvåmålsledning, men på slutet skapade Mohammed Saeid nerv med ett reduceringsmål. Kalmar kunde dock hålla undan och gå segrande ur striden.

I den gruppen kunde även IFK Norrköping inleda med en trepoängare. GAIS bortabesegrades med 0–1 efter mål av Arnor Traustason i slutet av den första halvleken.

Även Hammarby såg till att inleda på bästa sätt. Hemma på Tele2 Arena säkrade man tre poäng via en 4–1-seger mot Superettan-laget IK Brage. Nahir Besara stod för de två inledande målen innan Jusef Erabi och Montader Madjed satte dit var sitt. I allra sista stund kunde gästerna reducera genom Filip Sjöberg.