Nyheter

Chevron
Roche: ”Visat att jag kan spela på den här nivån”

Roche: ”Visat att jag kan spela på den här nivån”

IK Sirius Jamie Roche gjorde sin första hela säsong i Allsvenskan under 2020. Den 19-årige mittfältaren är nöjd med vad han åstadkom på planen.
– Jag har visat att jag kan spela på den här nivån och har lärt mig väldigt mycket under matcherna, säger han till unicoach.se.

Jamie Roche var en av flera unga spelare som fick chansen i IK Sirius under den gångna säsongen. I slutet av april skrev han på sitt första A-lagskontrakt med klubben och gjorde sedan elva starter och sju inhopp i Allsvenskan.

– Jag tycker att det har gått bra. Jag har visat att jag kan spela på den här nivån och har lärt mig väldigt mycket under matcherna. Jag har fått ut delar av mitt spel så som jag har velat, säger Roche i en intervju med Unicoach.

Det känns som att det är ovanligt att få så mycket speltid under sitt första seniorår. Vad har varit nyckeln till att lyckas med det?

– Jag vet inte, första senioråret är svårt, det är mycket att lära sig. Efter varenda träning måste man ta med sig något hem. Man kan ju gå till träningen och göra noll misstag, men då har man förmodligen gömt sig.

– Jag tror att det är viktigt att jag har vågat ta plats och kunnat känna att det bara är en “vanlig” träning. Till slut när man får sin chans så måste man vara beredd, och då gäller det att dra nytta av det som man lärt sig under träningarna och av tränarna.

En annan anledning till den fina utvecklingen är videoanalyserna han gör kontinuerligt tillsammans med den assisterande tränaren Theodor Olsson, som även tränat Roche i akademin.

– Nu när jag spelat regelbundet, och även efter mina första inhopp, så har vi efter varje match kollat på klipp som han klippt ut. Och innan dess var det några försäsongsmatcher där han bad mig skicka över en passningskarta på alla passningar jag slog över hela planen. Det gör att man ser saker från ett annat perspektiv: ofta kan man inbilla sig att man har mindre tid än man har, och den insikten kan tillföra mycket till ens spel.

Läs hela intervjun på Unicoachs webbsida.

Foto: bildbyrån