Nyheter

Chevron
Rosenberg förlänger: ”Hittar inte någon anledning att sluta”

Rosenberg förlänger: ”Hittar inte någon anledning att sluta”

Malmö FF är överens med Markus Rosenberg om en kontraktsförlängning, trots att anfallaren tidigare sagt att årets säsong blir hans sista.
– Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut, säger Malmös lagkapten.

Markus Rosenberg hade tänkt avsluta karriären, men kör ett år till. Dagen efter att Malmö FF och Sarpsborg spelat 1-1 i Europa Leagues gruppspel meddelade MFF att klubben och lagkaptenen är överens om en kontraktsförlängning.

– Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut, säger Rosenberg till mff.se.

36-årige Rosenberg gör i år sin bästa säsong målmässigt sedan 2014 då han på 26 allsvenska matcher hittills den här säsongen gjort tolv mål, samt sex assist.

– Fram till sommaren var det ingen kanonprestation från mig eller laget. Men därefter har det känts väldigt bra. Och det har egentligen inte så mycket med resultat och poäng att göra, utan mycket om det mentala, om jag brinner för det och hur kroppen känns.

– Om vi går vidare i Europa League och når en Europaplats i Allsvenskan är det positivt men inte avgörande, säger Rosenberg.

Sportchefen Daniel Andersson är glad över att kunna behålla den rutinerade anfallaren i laget.

– Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till, kommenterar Andersson.