Nyheter

Chevron
Rosenbergs karriär i bilder

Rosenbergs karriär i bilder

Markus Rosenberg gjorde i torsdags kväll sin sista match i Malmö FF: s tröja. Nu ställs skorna på hyllan och vi summerar hans karriär i bilder,

MR1 klar

Under sin första säsong i Malmö FF:s allsvenska trupp 2001 gjorde Rosenberg 13 ligamatcher och ett mål. Här duellerar han med Hammarbys Suleyman Sleyman.

MR2 klar

Det första allsvenska målet kom när GIF Sundsvall besegrades med 2-0.

MR 3 klar

Han hade svårt att ta en plats i MFF och lånades ut till HBK 2004. Där vann han skytteligan i Allsvenskan och var sånär på att fixa ett SM-guld till HBK. Guldet gick istället till Malmö FF.

MR4 klar

Han återvände till MFF till säsongen 2005, men i juni blev han klar för Ajax. Här tackas han av på Malmö Stadion.

MR5 klar

Efter utlandsäventyr i Nederländerna, Tyskland, Spanien och England återvände Rosenberg hem till Malmö 2014. Här firar han sitt första mål efter återkomsten.

MR6 klar

Säsongen 2014 blir en succé och MFF tar sig till Champions League efter att ha besegrat Salzburg i den avgörande Play off-rundan. Rosenberg gjorde två av målen i den avgörande matchen.

MR7 klar

På hösten 2014 säkrade han SM-guldet till Malmö FF genom att placera in 3-2 mot AIK på bortaplan. 

MR8 klar

MFF tar sig på nytt till gruppspel i Champions League 2015, men hamnar återigen sist i sin grupp. Rosenberg gör målet i segern mot Shakhtar Donetsk.

MR11 klar

I Allsvenskan fortsätter Rosenberg göra mål. Här ett vackert sådant hemma mot IFK Göteborg en sen höstkväll 2016. I rivalmötet stod han för två när MFF vann med 3-1. 

MR12 klar

På hösten 2016 firade man sedan ett nytt SM-guld.

MR13 klar

Och guld blev det även 2017. Med tre matcher kvar att spela säkrade man klubbens 20:e titel och klubben fick sätta en ny stjärna över sitt emblem. Här applåderas man in av AIK-spelarna inför lagens möte i den 28:e omgången.

MR sista allsvenska målet klar

Några fler guld blev det inte, men det var oerhört nära. Under en period av Rosenbergs sista allsvenska match var guldet Malmö FF:s, men Djurgården gjorde vad det skulle och blev svenska mästare 2019. Hur Rosenberg avslutade sin allsvenska karriär? Med två mål såklart.

Rosenberg Tifot klar

Inför sin sista match på Stadion, Europa League-mötet med Dynamo Kiev, avtackades Markus Rosenberg med ett enormt tifo inför matchen.

MR sista sparken på Stadion klar

Hur han tackade vet ni redan. Först kvitterade han till 2-2 och med matchens sista, och sin sista spark på Stadion, placerade han in 4-3 och säkrade tre poäng och ett fint utgångsläge inför karriärens allra sista fotbollsmatch.

MR sista

Den matchen spelades på bortaplan mot FC Köpenhamn. Malmö FF vann med 1-0, säkrade gruppsegern och avancemnaget till Europa Leagus gruppspel för andra säsongen i rad. Ett värdigt avslut för en fantastisk fotbollsspelare.

FOTO: Bildbyrån