Nyheter

Chevron
Rösler: ”Tror att vi kan ha en väldigt bra dag”

Rösler: ”Tror att vi kan ha en väldigt bra dag”

Malmö FF möter belgiska KRC Genk hemma på Stadion när Europa Leagues gruppspel rullar vidare på torsdag.
– Vi måste ha en väldigt bra dag. Och jag tror att vi kan ha en väldigt bra dag, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Malmö FF åkte på en klar 2-0-förlust borta mot belgiska KRC Genk i den första matchen när Europa Leagues gruppspel drog igång tidigare i höst. Sedan dess har MFF en seger och två kryss i gruppen, medan Genk toppar på sju poäng. 

Nu väntar chans till revansch för Malmö, som oavsett resultat på torsdag fortfarande kommer ha chansen att gå vidare i den sista omgången.

– Jag kommer ihåg när vi flög hem från Genk och hur spelarna redan då pratade om: ”I hemmamatchen kommer de att få se det riktiga Malmö FF”, säger Malmös tränare Uwe Rösler inför matchen enligt Kvällsposten.

– Jag har känt bra energi. Jag kände bra energi i går på träningen. Det var vitalt att vi hade den här ”matchträningen” i söndags. Spelarna är trygga i hur vi formerar laget i morgon, så alla är helt redo att köra, konstaterar Rösler.

Genk har öst in mål i ligan under hösten och toppar Jupiler League efter 16 omgångar. Rösler tror att det kommer krävas något speciellt från hans spelare för att man ska lyckas nå ett bra resultat på Stadion.

– Vi måste ha en väldigt bra dag. Och jag tror att vi kan ha en väldigt bra dag. Förutsättningarna är uppradade för att vi ska ha en väldigt bra dag.

– För att ha en väldigt bra dag måste motståndet också tillåta dig att ha det. Vi måste ha åtta-nio spelare som presterar på högsta toppnivå, säger Uwe Rösler.

Matchen mellan Malmö FF och KRC Genk i Europa Leagues gruppspel spelas imorgon torsdag med avspark på Stadion kl. 21.00.

Foto: bildbyrån