Nyheter

Chevron
Rösler: ”Vår trupp är gjord för plus 50 matcher”

Rösler: ”Vår trupp är gjord för plus 50 matcher”

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler hoppas kunna optimera den starka trupp laget har i år i fler tävlingar än Allsvenskan.
– Det är en permanent förändring i dynamik, säger Rösler.

Ett anfall med Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Carlos Strandberg och Guillermo Molins. Samtidigt tampas Sören Rieks, Egzon Binaku, Erik Larsson och Andreas Vindheim om två kantplatser. Malmö FF:s tränare Uwe Rösler har ett angenämt problem i trupphanteringen, som han hoppas kunna ge framgångar i både Allsvenskan, Svenska Cupen och Europa League.

– Vi måste ha en stark trupp. Vår trupp är inte gjord för 30 ligamatcher. Vår trupp är gjord för plus 50 matcher. Det måste vara förväntningarna och viljan hos oss och hos klubben. Ju fler matcher vi har, desto gladare blir den här truppen, säger Rösler i en längre intervju med fotbollskanalen.se.

Rösler hoppas att han kan övertyga spelarna om att chanserna kommer under säsongens gång, även om man inte är med i premiärelvan.

 – Laget som börjar säsongen kommer aldrig att vara det laget som avslutar säsongen, och kommer heller aldrig att vara laget som startar i mitten av säsongen. Det är en permanent förändring i dynamik.

– Skador, avstängningar, sämre prestationer, nya spelare, spelare som lämnar. Det är en dynamik som våra spelare måste förstå. Jag har inte pratat mycket om det än, men det kommer på träningslägret. Att få spelarna att inte läsa in för mycket, säger Uwe Rösler.

Foto: bildbyrån