Nyheter

Chevron
Rydström gör Jelecak sällskap som Sirius-tränare

Rydström gör Jelecak sällskap som Sirius-tränare

IK Sirius presenterar Henrik Rydström, tidigare i Kalmar FF, som ny huvudtränare tillsammans med Mirza Jelecak, tidigare assisterande tränare i Blåsvart.
– Det är två hungriga, giriga fotbollstänkare som har idéer kring hur vi kan utveckla fotbollen, kommenterar sportchefen Ola Andersson.

IK Sirius har gjort klart med en ny tränarduo. Under måndagen presenterade klubben förre Kalmar FF-tränaren Henrik Rydström som ny huvudtränare i klubben – ett uppdrag han delar med befordrade Mirza Jelecak.

– Det är två hungriga, giriga fotbollstänkare som har idéer kring hur vi kan utveckla fotbollen. Det vill vi i Sirius också göra, säger klubbens nye sportchef Ola Andersson till Sirius webbsida.

– De har ett jobb att göra med att få ihop sina tankar, men deras idéer är så pass nära varandra och de känner varandra så pass att det borgar för ett gott samarbete. Jag vill heller inte att de ska vara av precis samma skrot och korn, utan det ska finnas en dynamik där

Rydström, som tidigare spenderat hela seniorkarriären som spelare i Kalmar, tog över huvudtränaruppdraget i KFF i somras efter Nanne Bergstrand, men fick inte förlängt när kontraktet gick ut efter säsongen. 

Mirza Jelecak var tidigare assisterande tränare till Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, men lyfts nu upp i rangordningen efter att Bergstrand och Lagerlöf lämnar för att ta över Djurgården.

Foto: siriusfotboll.se