Nyheter

Chevron
Rydström tillbaka i Kalmar FF

Rydström tillbaka i Kalmar FF

Henrik Rydström är tillbaka som tränare för Kalmar FF.

Nanne Bergstrand säkrade Kalmar FF:s allsvenska kontrakt och avgick sedan som huvudtränare. Nu ersätts han av sin före detta spelare och assisterande tränare Henrik Rydström.

Det senaste året har Rydström basat över IK Sirius i Allsvenskan. Efter en fin första halva av säsongen mattades Uppsalalaget av lite under hösten och slutade till sist på en tiondeplats i den allsvenska tabellen.

Efter avslutningen meddelade Rydström att han lämnar klubben av familjeskäl. Nu år han klar för Kalmar FF och det är inget okänt namn som kommer till Guldfågeln Arena. Rydström har gjort över 500 matcher som spelare och assisterat Nanne Bergstrand under en tid. 2018 tog han över som tränare efter att Bergstrand hoppat av. Han fick den gången lämna under pågående säsong.

– Jag är väldigt sugen och taggad på att börja jobba. När man tittar på det utifrån, som jag har haft möjligheten att göra i två års tid, så finns det en massa bra saker. Men man inser också att det finns saker som vi måste förbättra. Det har jag och Jörgen () haft samtal om. Jag vet vad jag kommer till för miljö och situation, säger Rydström på Kalmar FF:s presskonferens från Guldfågeln Arena.

FOTO: Bildbyrån