Nyheter

Chevron
Safari inför Sarpsborg: ”Vi har stora fördelar”

Safari inför Sarpsborg: ”Vi har stora fördelar”

Malmö FF tar emot Sarpsborg på hemmaplan i Europa Leagues gruppspel på torsdag.
– Det är ett tungt lag att möta, men jag tycker att vi är så pass bra att vi ska kunna slå dem, säger MFF:s back Behrang Safari.

Malmö FF har en seger, en oavgjort och en förlust på de tre inledande gruppspelsmatcherna i Europa League. När gruppen nu vänder tar man emot Sarpsborg på hemmaplan, efter att mötet i Norge slutat 1-1.

– Det kommer bli en tuff match, det vet vi. Vi mötte dem ju för inte så längesedan. Det är ett tungt lag att möta, men jag tycker att vi är så pass bra att vi ska kunna slå dem, säger Malmös rutinerade back Behrang Safari till mff.se.

– Vi har bättre individuellt skickliga spelare, och så spelar vi på hemmaplan, på gräs, så vi har stora fördelar. Det gäller bara att inse att det kommer bli tufft med mycket dueller, men vi är inställda på att ta med oss tre poäng.

1-1-matchen i Norge präglades av mer kamp än skönspel, men Safari hoppas att man själva ska kunna kontrollera matchen bättre hemma på Stadion.

– Vi ska försöka håll uppe bolltempot, köra vårt spel, ta oss framåt och sätta dit några bollar.

Senaste hemmamatchen i Europa var en riktig succé för Malmö då man på ett gungande Stadion vann med 2-0 mot turkiska storklubben Besiktas.

– Jag hoppas och förväntar mig att det ska bli likadant, för det blir en skillnad – vi känner stödet och jag tror också att motståndarlagen känner att det blir lite svårare att försöka slå oss här hemma, säger Safari om fansens betydelse.

Matchen mellan Malmö FF och Sarpsborg i Europa Leagues grupp I spelas imorgon torsdag på Stadion i Malmö med avspark kl. 18.55. Samtidigt spelas Genk – Besiktas i samma grupp, där MFF:s fyra poäng för tillfället räcker till en andraplats.