Sanslös vändning av Sirius i bottenmötet

Tre mål på stopptid gjorde att IK Sirius kunde komma tillbaka från ett 2–0-underläge och vinna med 3–2 mot Degerfors IF.

IK Sirius – Degerfors IF: 3–2
Degerfors gick mot tre viktiga poäng i bottenstriden efter att Rasmus Örqvist nickat in 1–0 efter hörna och Diego Campos klippt in ett distansskott via ribban, även det efter hörna. Men sedan kom skylten som visade tilläggstiden i andra halvlek upp – nio minuter – och då började Sirius målkavalkad. Wessam Abou Ali nickade in reduceringen i den 91:a minuten på ett vänsterinlägg, och styrde in 2–2 med skallen på ett högerinlägg i den 95:e. Och så, i den 99:e minuten, tryckte Herman Sjögrell in 3–2 i bortre krysset för Sirius, och säsongens hittills tyngsta vändning var ett faktum. Sirius har nu sex poäng ned till Degerfors på nedflyttningsplats, och man lämnar över kvalplatsen till BP.

BK Häcken – AIK: 2–0
En lång djupledsboll från Mikkel Rygaard, en maxlöpning av Edward Chilufya, och sedan hade BK Häcken gjort 1–0 i den 63:e minuten. Chilufya blev tvåmålsskytt en knapp kvart senare då han prickade in 2–0 med ett lågt skott i bortre hörnet.

Hammarby – IFK Göteborg: 1–1
Efter att IFK Göteborg gjort en stark första halvlek på Tele2 Arena agerade Hammarbys tränare Marti Cifuentes och gjorde två byten i halvtid. Draget fick effekt och i den 53:e minuten kunde Jusef Erabi vägga med Nahir Besara i straffområdet och sätta 1–0 i fritt läge. Blåvitt, för dagen i helgult, skickade in fler offensiva spelare på planen och fick till slut utdelning från straffpunkten. Precis som för två omgångar sedan var Arbnor Muçolli kylig från elva meter och satte 1–1 för IFK i den 91:a minuten.

Mjällby AIF – IFK Värnamo: 2–3
Det svängde ordentligt på Strandvallen när Mjällby AIF och IFK Värnamo möttes under söndagskvällen. MAIF gick till halvtidsvila med en 2–1 ledning och med en man mer på planen efter att Max Fenger och Gudmundur Baldvin Nökkvason nätat för hemmalaget, medan Ajdin Zeljkovic målat och Emin Grozdanic blivit utvisad för gästerna. Men i den andra halvleken lyckades ett decimerat Värnamo vända till seger. Oscar Johansson skickade in 2–2 från straffpunkten, och i den 87:e minuten krutade Gustav Engvall in det avgörande 3–2-målet från distans.