Segrar för Hammarby och Djurgården

Två välplacerade avslut från Hammarby låg bakom segern mot IFK Norrköping. Samtidigt säkrade Djurgården tre poäng borta mot Mjällby AIF.

Hammarby – IFK Norrköping: 2–1
På Tele2 Arena tog Hammarby under söndagen emot IFK Norrköping. Efter en mållös första halvlek såg ett vasst distansavslut från Adi Nalic till att bryta nollan. Hemmalagets 1–0-mål kom till i den 56:e minuten. Mot slutskedet kunde dock gästande IFK Norrköping ta sig tillbaka, då Arnor Traustason nickade in kvitteringsmålet. Men Hammarby skulle få det allra sista ordet den här dagen. Med ett avslut som påminde om 1–0-målet kunde Viktor Dukanovic avgöra den här tillställningen när klockan passerat 90.

Mjällby AIF – Djurgården: 0–1
Med en vältajmad volley i den 22:a minuten kunde Joel Asoro ge Djurgården ledningen i söndagens bortamöte med Mjällby AIF. Även om Mjällby tryckte på länge och väl mot slutet så stod det 0–1-resultatet sig hela vägen in över mållinjen. Djurgården lämnade Strandvallen med samtliga tre poäng.

IFK Göteborg – Kalmar FF: 2–0
Söndagens sena möte i Allsvenskan var det mellan IFK Göteborg och Kalmar FF på Gamla Ullevi. Där skulle IFK Göteborg komma att säkra en minst sagt efterlängtad seger. Adam Carlén gav hemmalaget ledningen kort innan pausvilan, och det var likaså Adam Carlén som sköt in (via en Kalmarförsvarare) 2–0 i den andra halvleken. KFF jagade en reducering på slutet, men Blåvitt höll emot och tog hand om samtliga poäng.