Nyheter

Chevron
SELECT presenterar ligabollen 2019

SELECT presenterar ligabollen 2019

Allsvenskan och Superettan går in på sin tredje säsong med en gemensam ligaboll från SELECT. Precis som tidigare år så presenterar de ett nytt utseende till nästa säsong. 2019 kommer att spelas med en gul boll med blå inslag.
– Vi har valt att öka synligheten på bollen och samtidigt öka kopplingen till Sverige genom att påföra mer färger, säger Richard Kjell, Country Sales Manager på Svenska SELECT Sport AB.

Ligabollen från SELECT började användas inför säsongen 2017 för första gången och kommer att användas i två säsonger till enligt det första avtalet. Under det första året så gjordes det hela 1351 mål på 480 matcher i Allsvenskan och Superettan tillsammans med den vita ligabollen. 2018 ändrade bollen färg till gul och då gjordes det 1346 mål med den ligabollen

2019 spelas Allsvenskan och Superettan vidare med en gul boll, den här gången med fler blå inslag.

– Den ljusare och mörkare blå färgen stärker identiteten till Allsvenskan samtidigt som vi gör det lättare för fotbollsspelarna att se bollen i ett ännu tidigare skede på planen. Det borgar för ännu fler mål i Allsvenskan 2019, säger Richard Kjell.

Fakta ligabollen:
Den officiella ligabollen började att användas av samtliga lag i Allsvenskan och Superettan från och med säsongen 2017 och kommer initialt att användas i totalt fyra år. Bollen tillverkas och levereras av SELECT. SELECT tillhandahåller sedan tidigare officiella ligabollar till åtta andra Europeiska ligor, bland annat Danska Alka Superliga sedan 2015, Belgiska Jupiter League sedan 2010 även till tyska Bundesliga och till holländska Eredivise, under namnet Derbystar, sedan 2006.

2018 gjordes 654 mål i Allsvenskans och 692 mål i Superettan på 480 matcher med den nya bollen.