Nyheter

Chevron
Seljmani ser fram emot Allsvenskan

Seljmani ser fram emot Allsvenskan

Med sina 15 mål och det säkrade allsvenska avancemanget kan Astrit Seljmani se tillbaka på ett fint 2019. Nu vill Superettans bästa spelare i fjol visa att han kan leverera i Allsvenskan också.

Med 15 mål i den näst högsta serien är det inte konstigt om det börjar snackas om klubbyten. Men Astrit Seljmani visste vad han ville och satsar vidare med nykomlingen Varbergs BoISnär laget nu spelar i Allsvenskan.

– Det var mitt första år och jag kände att det bästa för mig är att fortsätta utvecklas under ”Jocke” [Persson, tränare i Varbergs BoIS]. Han vet vad jag går för. Det var ganska enkelt, jag har inte bråttom och försöker göra smarta val för att nå så högt som möjligt i slutändan, säger han till Fotbollskanalen.

Ett steg uppåt i seriehierarkin, men målsättningen är fortfarande hög. Det blir kanske inte 15 mål, men tvåsiffrigt tycker Seljmani att han ska nå.

– Jag har sagt det till alla andra som frågat mig i omklädningsrummet och sådär om hur många mål jag ska göra – målet är över tio mål. Jag tycker inte att det är att gå ut och vara kaxig, då jag tycker att alla forwards i alla allsvenska lag, om man har 25 starter i sig ska ligga på över tio mål. Jag tycker det rent personligt och det är mitt mål, säger han.

Han lovade 15 mål i fjol och höll sitt löfte. Han fortsätter:

– När jag sa att jag skulle göra 15 mål i fjol var det när jag skulle skriva på kontraktet och då lovade jag 15 mål. Då gjorde jag det utan att ta straffar och nu får vi se om jag tar straffar i år, men som det ser ut nu har jag sagt över tio mål. Sedan är allt över det en bonus.

Som nykomling tror Seljmani att Varberg kommer sticka ut med sitt offensiva spel. Och han är övertygad om att det håller hela vägen.

– Det är klart att det alltid är tufft (som nykomling), men det jag gillar är att vi har en jävla offensiv fotboll. Vi är fem, sex man som alltid är redo att springa uppåt och anfalla och det är inte likt nykomlingar. Då kanske man sätter sig i försvarsspel först och håller nollan, medan vi går uppåt. Vi förlorade med 5-1 mot Hammarby, men skapade 20 chanser på dem och Hammarby är en av Sveriges bästa klubbar. Det visar att vi inte har respekt, går upp och verkligen kör. Jag tror verkligen att vi håller oss ovanför strecket utan kval och håller oss kvar i Allsvenskan ett år till, säger han.

FOTO: Bildbyrån