Nyheter

Chevron
Selmani: ”Många är hungriga”

Selmani: ”Många är hungriga”

Varbergs BoIS anfallare och lagkapten Astrit Selmani tog hem Månadens spelare i Allsvenskan i november efter sex mål på fyra matcher.
– Jag har blivit vassare i boxen, konstaterar 23-åringen för allsvenskan.se.

Astrit Selmani gjorde Varbergs BoIS historiska första mål i Allsvenskan med lagkaptensbindeln på armen, i en 3–0-seger borta mot Helsingborgs IF.

BoIS har sedan dess fortsatt att charma i Allsvenskan och klarade nytt kontrakt med god marginal, mycket tack vare en stark slutspurt på säsongen som hjälpte Selmani att bli utsedd till Månadens spelare i november.

Grattis till utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan i november, hur känns det att ta emot den?

– Det känns jättebra, det är klart at det är kul att få en utmärkelse. Fotboll är en lagsport men det är alltid kul att få något för en egen prestation på det sättet.

Du inledde 2019 med att bli månadens spelare i Superettan, och nu avslutar du 2020 med att bli månadens spelare i Allsvenskan. Vilken resa!

– Jag hade turen att vinna i division ett året innan också! Det har varit en lång resa, det är tufft och hårt arbete har legat bakom allting.

Hur skulle du beskriva skillnaden mellan Superettan och Allsvenskan?

– Det är tuffare i Allsvenskan, man möter bättre, snabbare mittbackar. Vi har haft ett konstigt år i och med att vi inte spelat med publik med tanke på pandemin, om fansen hade varit där så hade det nog varit ännu större skillnad också.

Vad har du att säga om din egen utveckling på planen under tiden i Varberg?

– Jag har blivit vassare i boxen, det har varit den största skillnaden. Jag har inte så många lägen per match men lyckas sätta de chanser jag får.

Det är bara sex lag i serien som gjort fler mål än Varberg i år, vad är det som fungerar så bra i offensiven enligt dig?

– Vi har många som vill göra mål och poäng, många är hungriga. Många löper 100% för andra, och skapar därmed ytor. Vi vill framåt, de tre matcherna innan sista omgången gjorde vi tolv mål, det visar vår styrka att mot lite lägre spelande lag göra så många mål.

Du är ju ny lagkapten i år också, hur har det varit att ta över den bindeln? Vad har ändrats för dig personligen?

– Jag tar stort ansvar i och utanför omklädningsrummet, det har jag gjort sedan innan. Jag gör samma arbete som tidigare, pratar med allihopa och sedan är jag ett exempel på planen, jag sätter in förstapressen och offrar 10-15% ork för att laget ska få sin ork. Det är samma arbete som innan men med bindeln på armen.

Som vinnare av Månadens spelare så får du 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri del av din klubb. Vad har du valt att göra med pengarna?

– Jag väljer att ge pengarna till klubbens ungdomsråd som är i planeringsfasen och på väg att startas upp, som omfattar killar och tjejer som vill spela fotboll och genom BoIS-andan en dag nå Varbergs BoIS representationslag, om det är det de drömmer om. Om man gör bra val kan framtiden bli det man önskar, säger Astrit Selmani.

Foto: Varbergs BoIS