Sema frälste Peking på stopptid

Maic Sema gjorde sitt första mål för säsongen i den 92:a minuten. Det blev matchens enda mål när IFK Norrköping hemmabesegrade Degerfors IF.

IFK Norrköping – Degerfors IF: 1–0
IFK Norrköping och Degerfors IF gick mot delad pott och varsin hållen nolla på Platinumcars Arena. Då klev inhopparen Maic Sema fram med sitt första mål för säsongen. I den 92:a minuten snappade han upp ett inlägg, tog ned bollen och skickade in 1–0 i bortre hörnet.

AIK – Malmö FF: 0–0
AIK lämnar kvalplatsen, med minimal marginal. Efter söndagens kryss hemma mot Malmö FF parkerar Gnaget på 13:e plats tack vare bättre målskillnad än Degerfors IF. För MFF:s del så tappar man mark i guldstriden efter att IF Elfsborg igår tagit en storseger borta mot Djurgården.

IFK Göteborg – Halmstads BK: 0–0
Inga mål på Gamla Ullevi heller, men 0–0 mellan IFK Göteborg och Halmstads BK innebär att nykomlingen HBK nu har åtta raka matcher utan förlust i Allsvenskan. För IFK:s del så tog man in en poäng på Degerfors, som nu innehar kvalplatsen.

Kalmar FF – Varbergs BoIS: 1–0
Kalmar FF fick målvakten Ricardo Friedrich utvisad efter drygt en halvtimmes spel, men gästande Varbergs BoIS kunde inte utnyttja att man var en man mer på planen i en timme. Istället ordnade rutinerade mittfältaren Romario en straff för hemmalaget som Simom Skrabb kyligt kunde lyfta in i nät i den 83:e minuten.