Sen Häcken-seger mot Sirius

Ett självmål i den 95:e minuten gav BK Häcken tre poäng i söndagens hemmamatch mot IK Sirius.

BK Häcken – IK Sirius: 3–2
Sirius började piggt på Bravida Arena och tog ledningen då Joakim Persson skickade in 1–0 i friläge redan i den andra minuten. Ibrahim Sadiq kvitterade efter att ha fintat bort sin back och placerat in bollen i bortre hörnet, men ett självmål förde återigen upp Sirius i ledningen i början av den andra halvleken. Fjolråsmästarna Häcken gav sig dock inte och fick in en kvittering från Tomas Totlands högerfot, och på stopptid blev dagens andra självmål matchavgörande, den här gången till hemmalagets fördel efter att Amor Layouni skickat in en boll framför mål.

Malmö FF – Djurgården: 0–0
Malmö tappar mark i toppstriden efter att ha kryssat hemma mot Djurgården. MFF hade det mesta av spelet på Eleda Stadion, men gästerna försvarade sig förtjänstfullt och kan resa hem till Stockholm med en poäng i bagaget.

IF Elfsborg – Mjällby AIF: 2–0
Serieledningen är intakt för IF Elfsborg efter en 2–0-seger hemma mot Mjällby AIF. I slutet av den första halvleken slog Gulsvart till med två snabba mål – Sveinn Gudjohnsen placerade in ettan, Michael Baidoo lyfte in tvåan – och sedan kunde man kontrollera hem tre poäng inför hemmafansen.

Kalmar FF – Hammarby: 0–0
Fyra segrar på de fem senaste matcherna, men borta mot Kalmar FF fick Hammarby nöja sig med ett kryss. Hemmalaget har det desto tyngre. Söndagens kryss innebär att man nu har en seger på de åtta senaste allsvenska matcherna.