Nyheter

Chevron
Sen upphämtning av Bajen mot Elfsborg

Sen upphämtning av Bajen mot Elfsborg

Två mål på stopptid gjorde att Hammarby kom tillbaka till 2–2 borta mot IF Elfsborg.

IF Elfsborg – Hammarby: 2–2
Precis som när Elfsborg och Hammarby möttes förra helgen så gick gulsvart upp i en 2–0-ledning. Alexander bernhardsson satte 1–0 tidigt och Jacob Ondrejka ökade på ledningen i den 80:e minuten. När klockan tickade upp över 90 spelade minuter var Hammarby fortfarande mållösa i matchen, men ett distansskott från Aljosa Matko i den 91:a minuten och en säker straff från Abbe Khalili i den 95:e minuten gör att gästerna kunde hämta upp till 2–2

Halmstads BK – IFK Norrköping: 2–1
Amir Al-Ammari bjöd på ett riktigt kanonmål när HBK hemmabesegrade Norrköping. Mittfältare dunkade upp ett stenhårt skott i närmsta krysset från straffområdeskanten som betydde 1–0 för Halmstad i den 24:e minuten. Sadat Karim ökade på till 2–0 i den andra halvleken, och även om Samuel Adegbenro nickade sig upp i skytteligatopp med ett reduceringsmål så kunde HBK hålla undan och knipa en viktig seger.

AIK – BK Häcken: 2–1
AIK hänger med i toppen efter en uddamålsseger hemma mot Häcken. Alla tre mål i matchen kom på hörnor och det var Gnaget som gick upp i en 2–0-ledning efter att Sotirios Papagiannopoulos och Bilal Hussein nätat i varsin halvlek. Häcken reducerade sent när Tobias Heintz hörnspark gick hela vägen in i mål, men kom inte närmare än så.

Örebro SK – IK Sirius: 1–1
Örebro tog poäng för fjärde gången på de fem senaste matcherna, men man hoppades nog på ännu mer efter att ha gått till ledning i halvtid tack vare ett kyligt lobbavslut av Deniz Hümmet tidigt i matchen. I inledningen av den andra halvleken fick dock Sirius straff och ÖSK en utvisning på Andreas Skovgaard i samma sekvens, och när Christian Kouakou satte 1–1 från straffpunkten var det gästernas tur att ha ett gyllene läge att gå för segern. Inga fler mål föll dock i matchen utan lagen delar på poängen.

Foto: Bildbyrån