Sent avgörande från stekhete Antonsson

Marcus Antonsson gjorde tre mål när IFK Värnamo slog Helsingborg. Samtidigt vann IFK Göteborg stort mot Mjällby, Peking slog tillbaka Bajen och Kalmar FF tog en ny seger.

IFK Värnamo – Helsingborgs IF 3-2
Marcus Antonsson fortsatte prestera och satte både 1-0 och 2-0 i den första halvleken. Men gästerna kom tillbaka och Amar Muhsin både reducerade och kvitterade. Matchen såg sedan ut att gå mot kryss, men i den femte tilläggsminuten nådde Antonsson högst på en hörna och skallade in hemmalagets segermål. Det var Antonssons tionde mål unde höstsäsongen och 15:e totalt i Allsvenskan i år.

Kalmar FF – Varbergs BoIS 1-0
Sebastian Nanasi satte sitt första mål i Kalmar FF-tröjan när han gjorde matchens enda på Guldfågeln Arena. Segern var KFF:s tredje raka och laget hakar på i kampen om europaplatserna.

Mjällby AIF – IFK Göteborg 1-4
Blåvitt pangstartade i Hällevik och Gustaf Norlin satte sitt första mål för kvällen i den tolfte minuten. Johan Bångsbo och Emil Salomonsson ökade på och IFK Göteborg gick till pausvila med 3-0. I den andra halvleken satte Norlin sitt andra innan hemmalaget fick till en sen reducering. IFK Göteborg är i och med segern femma i tabellen.

IFK Norrköping – Hammarby 4-1
Peking har haft en svajig form i Allsvenskan inför mötet med Hammarby. Och i den första halvleken var det gästerna som tog ledningen genom ett självmål. Men i den andra vaknade IFK Norrköping. Först kvitterade Arnor Sigurdsson från straffpunkten innan nästa islänning, Arnor Traustason, satte 2-1. Totte Nyman satte satte trean strax innan 90 och på tilläggstid fick Sigurdsson en ny chans från straffpunkten och tog den. En efterlängtad seger för IFK Norrköping som tar tre viktiga poäng och lämnar bottenlagen bakom sig.