Sent avgörande när Värnamo tog fjärde raka

IFK Värnamo slog Mjällby hemma på Finnvedsvallen samtidigt som Elfsborg tog tre poäng på Gamla Ullevi.

IFK Värnamo – Mjällby AIF 2-1
Gästerna började bäst och Hermann Johansson gav de gulklädda ledningen redan efter fem minuter. Strax innan paus kvitterade Marcus Antonsson med sitt 18:e mål för säsongen. Det såg också ut att gå mot oavgjort på ett, men strax innan klockan tickade upp på 90 hamnade bollen i Mjällbynätet efter ett självmål och IFK Värnamo tog sin fjärde raka seger.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 1-3
I Göteborg satte Gustav Svensson ledningsmålet innan tio minuter var spelade. Elfsborg kom tillbaka och Michael Baidoo gjorde sitt femte mål på de fyra senaste macherna till 1-1 i den 22:a minuten. Kvarten senare satte Alexander Bernhardsson 2-1 för gästerna.

I den andra halvleken drog Marcus Berg på sig sitt andra gula kort och fick syna det röda. På tilläggstid kom sedan också det definitiva avgörandet när Noah Söderberg tryckte in 3-1 för boråsarna. Fjärde raka segern och Elfsborg passerar IFK Göteborg i tabellen.