Serieledarna vann igen

BK Häcken vann igen och toppar Allsvenskan inför de avslutande omgångarna. Samtidigt tog Varberg ett stort steg mot nytt kontrakt när Helsingborg besegrades. Senare på eftermiddagen vann Sirius och Kalmar FF.

BK Häcken – GIF Sundsvall 4-1
Efter tre raka kryss har BK Häcken fått fart på vinstmaskineriet igen. Seger i seriefinalen mot Djurgården senast följdes upp av 4-1 mot tabelljumbon Sundsvall. Ibrahim Sadiq satte 1-0 i den första halvleken, men precis innan paus kvitterade Pontus Engblom. I den andra var det dock proppen ur för serieledarna. Even Hovland nickade in 2-1. Mikkel Ryygard satte trean och Blair Turgott tog hjälp av en Sundsvallsförsvarare till 4-1.

Helsingborgs IF – Varbergs BoIS 1-3
I bottenmötet på Olympia var det Varberg som drog det längsta strået. Alexander Johansson inledde målskyttet och precis innan pausvisslan satte Luke Le Reux tvåan. I slutet av den andra halvleken gjorde Robin Simovic 3-0 innan HIF reducerade genom Amin Al-Hamawi.Tre viktiga poäng till Varberg som nu har fem poängs marginal ner till kvalplatsen. HIF är kvar under nedflyttningsstrecket och har sex poäng upp till Degerfors.

IK Sirius – IFK Norrköping 2-0
En fin första halvlek bjöd på två hemmamål. Det första pangade Aron Bjarnason upp i det första krysset. Samma kryss siktade Christian Kouakou mot senare i halvleken. Bollen tog i stolpen och studsade till Tashreeq Matthews som satte tvåan. Jonathan Levi fick chansen att reducera från elva meter med en halvtimme kvar, men straffsparken gick i överliggaren och studsade ut.

IFK Värnamo – Kalmar FF 1-3
Det tog bara fyra minuter för Oscar Johansson att sätta 1-0 för hemmalaget. Gästerna kom tillbaka och Oliver Berg kvitterade på frispark efter 25 minuter. Vändningen var ett faktum i starten av den andra halvleken när Filip Sachpekidis tog vara på Sebastian Nanasis fina passning och gjorde mål för andra matchen i rad. Ett par minuter senare tog sig Oliver Berg fram på vänsterkanten, släppte bollen till Sebastian Nanasi som spelade in bollen i mitten till Johan Karlsson och 3-1 till KFF.