Serieledningen intakt för Elfsborg

IF Elfsborg behåller serieledningen efter att ha besegrat AIK med 3–0 under måndagskvällen. Samtidigt vände IFK Värnamo underläge till seger i kamratmötet med Göteborg.

IF Elfsborg – AIK: 3–0
IF Elfsborg behövde vinna för att behålla serieledningen i den 27:e omgången – och det gjorde man. Michael Baidoo placerade in 1–0 med ett långt skott efter en kvarts spel, och i den 37:e minuten utökade kaptenen Johan Larsson till 2–0 med en välplacerad nick. Baidoo blev tvåmålsskytt från straffpunkten i den 79:e minuten, och Gulsvart har fortsatt två poäng ned till Malmö FF på andraplats med tre omgångar kvar.

IFK Värnamo – IFK Göteborg: 3–1
IFK Göteborg pressade högt mot IFK Värnamo i matchinledningen och fick till slut utdelning då Emil Salomonsson lade in 1–0 från nära håll i den 19:e minuten. Blåvitt, för dagen i helgult, gick till pausvila, men i den andra halvleken skulle Värnamo ta över totalt. Hemmalaget kvitterade genom Gustav Engvall i den 52:a minuten och tio minuter senare slog lagkaptenen Oscar Johansson in 2–1 på en retur. Albion Ademi placerade kyligt in 3–1 efter Engvalls förarbete med kvarten kvar att spela, och IFK Värnamo ligger nu sexa i Allsvenskan med tre omgångar kvar.