Nyheter

Chevron
Sigthorsson klar för IFK Göteborg

Sigthorsson klar för IFK Göteborg

Blåvitt har gjort klart med den isländske anfallaren Kolbeinn Sigthorsson. 30-åringen kommer senast från AIK.

Den erfarne isländske landslagsmannen har skrivit på ett ettårskontrakt med IFK Göteborg och ser fram emot att komma igång i sin nya klubb.

– När jag fick höra om intresset från IFK Göteborg kändes det helt rätt direkt. Jag har alltid känt till klubben och det känns spännande att bli en del av den nu. Jag hoppas komma in med en positiv energi och egenskaper som hjälper laget direkt, säger Sigthorsson till IFK Göteborgs hemsida.

Anfallaren har gjort 59 landskamper och 26 mål i den isländska tröjan. Dessutom har han spelat i klubbar som Ajax, Nantes och Galatasaray. De senaste åren har han tillhört AIK och i fjol blev det 18 framträdanden i Allsvenskan, men inga mål.

Roland Nilsson, IFK Göteborgs tränare, hoppas att islänningen ska få fart på spelet i Blåvitt.

– Jag ser Kolbeinn som en stark bollhållare som samtidigt är väldigt löpvillig, hårt arbetande och bra i kombinationsspelet över hela planen. Han gillar att vara inne i straffområdet och han älskar att göra mål. Det är viktiga egenskaper som gör honom väldigt intressant. Dessutom har han stor internationell erfarenhet som kommer att tillföra en hel del till vår grupp, säger Nilsson till klubbens hemsida.

FOTO: ifkgoteborg.se