Nyheter

Chevron
Sirius värvar Åhman-Persson

Sirius värvar Åhman-Persson

IK Sirius har haft en tuff vår i Allsvenskan och ligger på jumboplats med bara fem poäng. Nu stärker man truppen med Robert Åhman-Persson, som skriver på för tre och ett halvt år.

Igår kallade IK Sirius till presskonferens för att presentera ett nyförvärv och klockan 12 idag var det dags. En kort presskonferens avklarades med fokus på att den förre AIK-, Malmö- och Örebrospelaren Robert Åhman-Persson vänder hem till Sverige.

Åhman-Persson spelade senast i Belenenses i Portugal och vänder nu alltså hem till Sverige igen då hans kontrakt går ut.

– Det har ju ryktats ganska många fönster att jag ska komma till Sirius, men nu var det läge. Det känns bra att vara här. Jag har haft en bra dialog med Kim och Tolle. Och nu är jag här, säger han på presskonferensen

Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig tre och ett halvt år och Sirius tränare Kim Bergstrand är nöjd med att klubben lyckades få hem den 31-årige försvararen.

– Vi har aldrig haft hemvändare och Robban är ju inte tidigare Siriusspelare, men tidigare Uppsalaspelare. Han har erfarenhet från toppligor, säger Bergstrand.

Klubben hoppas nu att han ska vara med och få igång laget efter en tuff vårsäsong.

– Robban är en jättebra spelare och en stor ledare. Han kommer vara med och vända den situation vi försatt oss i under vårsäsongen. Det är den mest meriterade spelaren vi har tagit hem, säger Bergstrand.