Skrällfritt i torsdagens cupspel

IK Sirius, IFK Norrköping och Varbergs BoIS går vidare från Svenska Cupens andra omgång till gruppspelet.

IK Sirius tog en tidig ledning borta mot Österåker United genom André Alsanati, och fortsatte sedan att mad jämna mellanrum näta på Österåkers Friidrottsarena. Herman Sjögrell satte 2–0 i den 19:e minuten, Wessam Abou Ali ökade på till 3–0 i den 27:e och tio minuter senare satte Henrik Castegren 4–0. Efter pausvilan blev Alsanati tvåmålsskytt innan det hela rundades av med August Ljungbergs 6–0-mål i slutminuterna.

Även IFK Norrköping är vidare till Svenska Cupens gruppspel efter en 6–0-seger. För deras del avfärdades Lucksta IF efter att Carl Björk fört upp laget i en 2–0-ledning i halvtid. Fyra snabba mål under matchens sista fjärdedel fastställde slutresultatet.

En seger är en seger, och Varbergs BoIS 1–0 borta mot IFK Karlshamn räckte till vidare avancemang. Filipe Sisse blev matchens enda målskytt på Vägga IP.