Nyheter

Chevron
Skyttekungen lämnar Mjällby AIF

Skyttekungen lämnar Mjällby AIF

Mjällby AIF meddelar att både Moses Ogbu och Martin Spelmann lämnar klubben efter årets säsong.

En fantastisk säsong är över för Mjällby AIF som överraskat de flesta och slutade på femteplats i den allsvenska tabellen. Nu meddelar klubben på sin hemsida att skyttekungen Moses Ogbu lämnar. På 19 starter blev det 14 mål och en delad tredjeplats i skytteligan.

– Det är ingen hemlighet att Moses Ogbu varit en av våra absolut mest framstående spelare under året. En forward som anslöt väldigt otränad men som avslutar som kanske Allsvenskans hetaste spelare. Det är fullt rimligt att hans utveckling i Mjällby AIF skall leda till flytt till en större klubb och liga, säger Hasse Larsson, sportchef i Mjällby AIF.

En annan som lämnar Listerlandet är Martin Spelmann. Dansken kom till Mjällby i somras med meriter från både Danmark, Turkiet och Norge, men en skada höll honom borta från spel den mesta av tiden och det blev bara två matcher från start.

– Martin fick en tyngre start med en fotskada som bromsade hans debut. Martin har bidragit med stor rutin och varit väldigt professionell både på och utanför fotbollsplanen. De minuter han fått på planen har han alltid givit allt till klubben vilket har varit väldigt uppskattat, säger Hasse Larsson. 

FOTO: Bildbyrån