Nyheter

Chevron
Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

Smith in och Smith ut i IFK Norrköping

IFK Norrköping har kommit överens med Gent om ett lån av Eric Smith som sträcker sig säsongen ut. Samtidigt meddelar klubben att Ian Smith lämnar och flyttar hem till Costa Rica.

Eric Smith anslöt till Peking från Halmstads BK 2016. Efter två år i klubben såldes han till belgiska Gent. Nu är han tillbaka i Norrköping.

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka. Vi har jobbat rätt länge på det här och jag har varit öppen med att om jag ska tillbaka till Sverige så har det alltid varit IFK jag velat komma till. Jag är otroligt glad och taggad på att köra igång och att få träffa alla gamla kompisar igen, säger Smith till ifknorrkoping.se.

Jens Gustafsson, manager i klubben, säger att Smith behöver jobba upp sin fysiska status innan han är med och konkurrerar på riktigt. 

– Vi lånar honom resten av säsongen, och jag vill betona att det är ett väldigt kärt återseende. Det gick väldigt snabbt från att han blev bra till att han lämnade senast, och det som är glädjande är att han kommer tillbaka som en mer professionell och mogen spelare och människa. Det är också en spelare som känner till IFK-kulturen, så i den behöver vi inte utbilda honom över huvud taget, säger Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Samtidigt som Eric Smith presenteras meddelar klubben att hans namne, Ian Smith, lämnar klubben.

– Ian har under en längre tid gett signaler om att han längtar hem. Vi har gemensamt gjort många försök med att hitta tillbaka till formen 2018, men med tanke på Ians starka vilja att komma hem känner vi att vi får acceptera det och det är ganska okej tajming att göra detta just nu, säger Jens Gustafsson.

Ian Smith har gjort 37 allsvenska matcher i Peking sedan han anslöt till klubben i januari 2018.

– Jag vill tacka supportrarna för allt stöd jag fått under de här åren i Norrköping. Jag kommer alltid att vara tacksam för tiden och alla människor i Norrköping, säger Ian Smith till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån