Snabba IFK-mål sänkte Djurgården

Under torsdagen tog IFK Göteborg en klar 3–0-seger hemma mot Djurgården, som nu får se sig omsprungna av IF Elfsborg i guldstriden.

IFK Göteborg – Djurgården: 3–0
IFK Göteborg tog sin tredje trepoängare i Allsvenskan seger när Djurgården besegrades med 3–0 under torsdagskvällen. August Erlingmark nickade in 1–0 i den första halvleken, och i den 50:e minuten kunde Markus Berg slå in 2–0 efter en snabb omställning. Lika snabbt gick det två minuter senare då Alexander Jallow serverade Tobias Sana, som rundade målvakten och lade in 3–0.

Degerfors IF – IF Elfsborg: 1–2
Elfsborg kliver förbi både Djurgården och AIK i tabellen och huserar på andraplats med fem omgångar kvar att spela, på samma poäng som Malmö FF men med sju måls sämre målskillnad. Detta efter att Gulsvart under torsdagen plockat med sig tre poäng hem från Stora Valla. Leo Väisänen nickade in 1–0 tidigt för Elfsborg och Jeppe Okkels placerade in 2–0 efter en timmes spel. Och även om Victor Edvardsen reducerade för Degerfors i 81:a minuten höll gästerna undan och vann.

Halmstads BK – Örebro SK: 1–1
HBK inledde omgång 25 på kvalplats medan ÖSK låg på 15:e plats, vilket innebär direkt nedflyttning. Tio poäng skilde lagen åt innan matchstart, och efter att Samuel Kroon satt 1–0 för Halmstad och Agon Mehmeti kvitterat för Örebro så är avståndet detsamma även efter slutsignalen.

IFK Norrköping – Mjällby AIF: 2–2
Mjällby tog vad som kan visa sig bli en viktig poäng borta mot IFK Norrköping då Amin Sarr sköt in 2–2 i den 96:e minuten. Dessförinnan hade Samuel Adegbenro och Christoffer Nyman fört upp Peking i en 2–0-ledning, men MAIF fann ny energi efter Joel Nilssons välplacerade reduceringsmål i den 79:e minuten. Mjällby har fortsatt en poäng ned till Halmstad på kvalplats.