Nyheter

Chevron
Sonny Karlsson lämnar sportchefsuppdraget i Häcken

Sonny Karlsson lämnar sportchefsuppdraget i Häcken

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson lämnar över sitt uppdrag till tidigare assisterande sportchefen Martin Ericsson ett år tidigare än planerat.
– Jag backar tillbaka och tar en rådgivarroll mitt sista år. Jag är väldigt glad över den här lösningen, säger Karlsson.

Sonny Karlsson anslöt till BK Häckens ledarstab 2008 och har sedan dess varit med om att etablera klubben i toppen av Allsvenskan. Med en ny träningsanläggning, en ny arena, allsvenska medaljer och två segrar i Svenska Cupen lämnar Karlsson nu över till Martin Ericsson, tidigare spelare i Häcken, som jobbat i klubben inom flera år varav det senaste som assisterande sportchef.

– Det vi satte oss att försöka göra, lyckades vi fasen genomföra och det är jag jädrigt stolt över. Att bygga föreningen stark och allsvensk i ett långsiktigt perspektiv. Vi har arbetat med det här några år nu och det känns som en alldeles ypperlig tid att lämna över till Martin och att jag backar tillbaka och tar en rådgivarroll mitt sista år. Jag är väldigt glad över den här lösningen, säger Sonny Karlsson.

– Jag har stor erfarenhet av min spelarkarriär, sedan har jag utbildat mig och nu varit fyra år i föreningen på marknadssidan och som assisterande sportchef. Det här senaste året har varit värdefullt då vi har jobbat tajt och kunnat bolla saker med varandra men även för att sätta mig in i arbetssättet, vilka ingredienser som behöver vara med, konstaterar nye sportchefen Martin Ericsson.

Läs mer på BK Häckens webbsida.

Foto: bildbyrån