Spännande avslutning väntar i grupp 7

IFK Norrköping gjorde tre snabba mål på Sollentuna FK och kunde räkna hem de tre poängen. Varbergs seger mot Öster gör att det är fördel hallänningarna inför nästa helgs avgörande av Svenska Cupens gruppspel.

En kvart tog det innan Christoffer Nyman satte 1–0 från straffpunkten för IFK Norrköping i bortamötet med Sollentuna. Jonathan Levi följde upp och satte tvåan strax innan halvtimmen var spelad. Tio minuter innan pausvilan satte Jean Carlos de Brito trean och de tre poängen var i årincip säkrade.

Den andra havleken gick i ett något långsammare tempo, men när målet kom så var det Peking som gjorde det. Med tio minuter kvar av tillställningen hittade Linus Wahlqvst rätt och satte 4–0.

I Varberg slutade mötet mellan Varbergs BoIS och Östers IF med hemmaseger efter att inbytte Simon Karlsson Adjei avgjort på tilläggstid. Anfallaren klippte till från distans och bollen smet i nät via stolpen.

Det innebär att Varberg står på full pott inför nästa helgs möte med IFK Norrköping. Peking måste därför vinna mot Varberg för att ta sig till slutspel. För Varberg är ett oavgjort resultat nog för att en slutspelsplats ska säkras.