Spänningen ökar i toppen efter MFF:s kryss

Malmö FF räddade ett sent kryss hemma mot BK Häcken i lördagens enda allsvenska match. Resultatet innebär att Djurgården har chans att ta över serieledningen på måndag.

Malmö FF – BK Häcken: 2–2
Malmö toppar fortfarande Allsvenskan – men nu har Djurgården läge att gå om i guldjakten. Lördagens match på tillfälligt namngivna Bengt Madsen Stadion började bra för MFF men var nära att sluta i förlust.

Antonio Colak lade in 1–0 redan i den femte minuten, ett enkelt avslut efter en klyftig frisparksvariant. Men Häcken vände i den andra halvleken efter mål av tidigare MFF-spelaren Alexander Jeremejeff och formstarke mittfältaren Patrik Wålemark. I den 84:e minuten kunde Malik Abubakari nicka in en 2–2-kvittering, ett resultat som stod sig till slutsignalen.

Malmö FF har nu två poäng ned till tabelltvåan Djurgården, som spelar sin match i den 28:e omgången på måndag borta mot IFK Norrköping.