Nyheter

Chevron
”Speciella känslor för GIF och Sundsvall”

”Speciella känslor för GIF och Sundsvall”

Rúnar Már Sigurjónsson kom till GIF Sundsvall inför säsongen 2013. När han lämnade klubben tre år senare var det som en av lagets bästa utländska spelare någonsin. – Jag har speciella känslor för GIF och Sundsvall, säger den isländske landslagsmittfältaren till Sundsvalls Tidning.

På relativt kort tid i klubben hann mittfältsmotorn bli väldigt omtyckt, trots att han inledningsvis fick lite speltid.

– Förmodligen har jag färre år i klubben än många på listan, och 1,5 år var vi dessutom i Superettan. Det är kul att folk känner att jag gjorde bra saker för klubben eftersom jag har speciella känslor för GIF Sundsvall och Sundsvall som stad. Det betyder mycket för mig, säger 29-åringen som när han såldes till Schweiz var en av allsvenskans bästa spelare, till Sundsvalls Tidning.

– Kul att bli uppmärksammad i en klubb med en lång historia. Det betyder att mina 2,5 år där var bra och att jag gjorde bra saker. Jag har speciella känslor för GIF och Sundsvall, säger Sigurjónsson och tillägger att han fortsatt följer Giffarna i den mån han kan. 

– Eftersom det är en tidsskillnad där jag bor kan jag inte se matcherna, men jag brukar kolla på höjdpunkterna och följer alltid resultaten. Den här säsongen har varit tuff men sista matcherna väldigt bra. Jag tror de klarar sig från de två sista platserna och förhoppningsvis slipper de kval, de har bra chans att komma ovanför Östersund. Det är bara att de fortsätter som de gjort, säger mittfältaren som efter tiden i Schweiz och FC Grasshoppers numera spelar i kazakiska FC Astana. 

Foto: Bildbyrån