Nyheter

Chevron
Ståhl till Sirius

Ståhl till Sirius

Adam Ståhl tog steget från Norrby i Superettan, via Turkiet, till Dalkurd i Allsvenskan. Idag skrev han på ett treårskontrakt med IK Sirius.

Adam Ståhl hjälpte Norrby att ta klivet från division 2 till Superettan och under sin första säsong i Sveriges näst högsta serie stod han för 16 poäng. Framgången gjorde att den nu 24-årige Ståhl hamnade i turkiska Kardemir Karabükspor. Där blev det dock bara ett halvår innan han vände hem till Sverige och Dalkurd. Under fjolårssäsongen gjorde han elva matcher i Allsvenskan. Och det blir fortsatt spel i den högsta serien, men med Sirius.

– Det känns jättebra. Jag har haft ett bra snack med Ola [Andersson] och tränarna, de tror mycket på mig och förklarade Siriusläget för mig. Jag kände att det här var rätt steg i min karriär, så jag är jätteglad, säger Adam Ståhl till klubbens hemsida.

Ola Andersson, sportchef  är nöjd med forwardsförvärvet.

– Vi har letat efter en särskild profil, och Adam är en spännande spelare i en bra ålder. En forward som både kan kombinera framför en backlinje men också är väldigt rapp i djupled, och det är det vi har sökt. Vi har haft honom på vår radar tidigare men inte haft möjlighet att ta hit honom. Nu har han byggt på sig ytterligare erfarenhet med spel i Turkiet och i allsvenskan, och det ska bli väldigt spännande att jobba med honom framöver, säger han.

Kontraktet sträcker sig över tre säsonger och Adam Ståhl gör sin första träning med sin nya klubb under måndagen.

FOTO: Bildbyrån