Nyheter

Chevron
Stefano Vecchia är Månadens spelare i augusti

Stefano Vecchia är Månadens spelare i augusti

IK Sirius Stefano Vecchia har utsetts till Månadens spelare i Allsvenskan i augusti månad.

Vecchia har under säsongen klivit fram till en stor ledare i ett IK Sirius som överraskat de flesta experterna. Uppsalalaget ligger just nu sexa i den allsvenska tabellen och har häng på högre positioner. Under augusti tog IK Sirius tolv poäng. Stefano Vecchia stod i de matcherna för hela sex mål och delar nu ledningen i ligans skytteliga tillsammans med en trio spelare. 

Motivering Stefano Vecchia:

”Stefano Holmquist Vecchia bär Sirius på sina axlar. I den här formen är han en av allsvenskans bästa på sin position. Under augusti utmärkte sig Stefano Holmquist Vecchia extra mycket genom direkt matchavgörande insatser både mot Helsingborg och Hammarby”. 

Förutom utmärkelsen så får Stefano Vecchia också 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri verksamhet i IK Sirius.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler. 

Jury:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Vinnare 2020:
Juni: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
Juli: Isaac Kiese Thelin, Malmö FF
Augusti: Stefano Vecchia, IK Sirius